ECO Change overtager forhandlingen af WasteMate, de talende skraldespande!

Udgivet af admin den

Facebooklinkedinmail

ECO Change er ny distributør af de talende komprimatorskraldespande WasteMate i Danmark. Skraldespandene er egnet til kildesortering af affald i byrummet og kan anvendes som alternativ til områder, hvor der ikke kan laves nedgravede løsninger. ECO Change har siden 2019 udviklet nye teknologiske løsninger til indendørs kildesortering og har stort fokus på dokumentation af klimaindsatsen for kildesortering. Med tilføjelsen af WasteMate er det blevet nemt at introducere kildesortering til udendørs områder. 

Datadrevet intelligent kildesortering

Vi har stort fokus på, at de indsamlede data og affaldsanalyser skal hjælpe kommuner og virksomheder med at dokumentere deres klimaindsatser og reducere de nuværende affaldsmængder. Vi bygger broen fra bæredygtig holdning til bæredygtig handling med udgangspunkt i affaldssortering. Derfor har vi specialiseret os i at udvikle intelligente kildesorteringsløsninger, hvor data, automatiserede processer og digital nudging hjælper virksomheder og kommuner med målbare resultater for deres genanvendelsesmål. Med andre ord, så ser vi ikke vores løsninger som endnu en smart skraldespand, men et vigtigt værktøj, hvormed vi indsamler data for affaldsmængder, viden om forbrugsmønstre og en platform, hvorfra vi kan kommunikere med slutbrugerne.
Vi kan sagtens levere en simpel løsning til kildesortering, men hvis vi vil forbedre vores klima, reducere CO2-aftrykket og øge genanvendelsen af kildesorteret affald, har vi brug for at målrette kommunikationsindsatsen for at påvirke adfærd, indkøb og forbrug.

Dokumentation af økonomiske og klimamæssige besparelser

De intelligente WasteMate skraldespande er beregnet til kildesortering i udendørs områder som gågader, havne, turistattraktioner og rastepladser.

Når der er et stort flow af mennesker og affald, giver det mening at komprimere affaldet og dermed opnå færre tømninger – særligt på områder, hvor det giver udfordringer med nedgravede løsninger.
Ønsker man som kommune eller virksomhed at spare på kørsel, reducere forbruget af plastposer og samtidig holde byen ren med lukkede skraldespande, der drives af solceller, kan man få de talende spande på prøve i en uforpligtende periode på 3 måneder, der afsluttes med en færdig rapport med dokumentation af de klimamæssige og økonomiske besparelser. Derved får man en reel mulighed for at sammenligne konventionel indsamling af affald med de intelligente løsninger.

Grøn indkøbspolitik og socialt ansvar

De fleste kommuner har et mål om at indkøbe nyt materiel i henhold til grøn omstilling og bæredygtighed. Derfor er ECO Change meget bevidst om at udvælge leverandører med produktion og arbejdsforhold der overholder de internationale konventioner. WasteMate lever fuldt ud op til disse krav, da de bliver produceret og samlet i Holland i et sikkert og sundt arbejdsmiljø, og størstedelen af komponenterne kan skilles ad og genanvendes efter en lang levetid.

ECO Change har ligeledes fokus på social ansvarlighed. Derfor er planen, i takt med udrulning af de nye skraldespande, at virksomheden aktivt vil indgå i samarbejde med lokale jobcentre og inddrage personer på kanten af arbejdsmarkedet i et serviceteam:

”Det vil være helt i tråd med vores værdier, hvis vi kan skabe resultater og værdi på flere bundlinjer. Vi ser det som win-win, hvis vi kan samle et lille team af lokale servicefolk, og måske kombinere det med andre serviceopgaver i samarbejde med kommunen eller virksomheden vi leverer kildesortering til. Det giver værdi på det menneskelige plan at skabe småjobs med frie, udendørs rammer”, siger direktør Camilla Uttenthal.

Test og resultater

WasteMate er blevet testet i Svendborgs gågader, og her viser den samlede rapport, at tømmefrekvensen i byrummet kan reduceres betydeligt med en WasteMate komprimatorspand. Målt over en 12 måneders periode i Svendborg blev de komprimerende skraldespande tømt i gennemsnit 1,6 gange i højsæsonen (juni til august). Til sammenligning bliver almindelige skraldespande tømt minimum en gang om dagen i sommersæsonen. Yderligere data og analyser viser store muligheder for at genanvende og kildesortere affald i byrummet. Der er derfor betydelige fordele ved at indføre kildesortering og indsamle data der dokumenterer effekten.
Læs mere om resultaterne med kildesortering her.

Eksempel på normal affaldsspand i byrummet i sommerperioden. Fugle og skadedyr har fri adgang til at sprede affaldet.
WasteMate-sæt med komprimator til restaffald og kildesortering til glas og metal.

FAKTA

  • WasteMate affaldsspande fås med indbygget komprimator og automatisk tilkald af renovatør. De er off-grid og drives af solceller. Der kræves derfor ikke tilførsel af strøm, men blot adgang til normalt dagslys.
  • ”Tak for mad!”. Lydfunktionen i skraldespanden aktiveres ved åbning af lugen og fungerer som en sjov gimmick og nudging for slutbrugerne. Virksomhed eller kommune kan ligeledes bruge lydmodulet til at kommunikere med borgere og turister om events eller korte informationer.
  • Systemet indsamler daglig data for antal indkast og tømninger, samt fuldmeldervarsel fordelt på affaldstype og placering. Har man brug for yderligere dokumentation tilbyder ECO Change affalds- og adfærdsanalyser samt årlig rapportering.
  • Service inkluderer årligt tjek, løbende vedligehold og renhold. Renhold kan udføres i småjobs i samarbejde med den enkelte kommune eller virksomhed.

Kontakt os for et uforpligtende møde om ECO Change løsninger eller test af WasteMate.
Telefon: 53 52 25 35 eller mail: info@ecochange.dk

Kategorier: NYHEDER

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.